Jeg synes det er veldig gøy med mat og liker å prøve nye ting. Enda heldigere er jeg for at min kjære er kokk så han kan gi meg så fine tips.
Det er vanskelig å velge bare en oppskrift jeg liker, men jeg velger:
**
Focaccia på 7 ulike måter!
Det er en grunnoppskrift med 6 forskjellige alternativer til ekstra smakstilsetning.
Grunn oppskriften er som følger:
(2 brød)
25g gjær
3 dl lunkent vann
1/2 dl olivenolje
2 ss honning
1 ts fling salt
7-8 dl vetemel
- -Bland inn gjæren i vannet visp den ut sammen med honning og salt.
- -Bland i litt av melet av gangen og skna deigen minst 5 minutter.
- -Hev deigen ca 45 minutter på et lunt sted. Sett ovnen på 225 grader.
- -Bak ut deigen til to runde brød eller ett stort ca 1 1/2 cm tjukk.
- -Etterhev ca 30 minutter på bakebrett med olivenolje og flingsalt under.
- -Rett før steking prikker du over deigen med fingertuppene så det blir groper.
- -Hell over rikelig med olivenolje og smak tilsett etter ønske (se alternativer under)

6 smaks alternativer:
Lag deigen som beskrevet ovenfor, strø over ingrediensene du ønsker og "trykk" forsiktig med håndflaten for at de skal sette seg i deigen.

Her er mine favoritter:
1) Rødløk og hvitløks Focaccia (finhakket)
2) Oliven og fennikel Focaccia (ca 200 g svarte oliven og 2 ss fennikel frø)
3)Rosmarin Focaccia ( ett par kvister fersk rosmarin)
4)Fetaost Focaccia (hvitløk,tomater skivet, ca 200g fetaost)
5) Parmesan Focaccia (rasp osten å strø over)
6) Kissebærtomater og basillikum Focaccia
Hell alltid over rikelig med olivenolje og fling salt før steking!
Stekes mitt i ovnen i ca 10 minutter

Jeg er ute etter flere gode smaker, del din med meg!!!
//K
wow!! dette må jeg prøve, så godt det så ut!
SvaraRaderaog hornet ditt er jo bare kjempe kult, jeg må bare nevne utfordringen i mitt neste innlegg!
Tusen takk for at du tok den :D
vi ses i morgen - er det med smaksprøver? til en stakkars som må mega pugge etterpå?
du er jo forresten herlig!
mega klem